Om oss

Cirkus Minimax er Norges minste cirkus og ble startet opp av Carl-André Hjelvik våren 2011. Vi har vinterbase på Osterøy utenfor Bergen. Planen med Cirkus Minimax, var å lage Norges første omreisende minicirkus med cirkustelt, dyktige artister og morsomme dyr. Det skulle også være et sted der publikum kunne komme for å prøve ut forskjellige disipliner i form av en cirkusskole etter forestillingen. I sesongen reiser vi rundt med profesjonelle artister og dyr. Vi tar også oppdrag i hele landet. 

 

HISTORIE

Carl-André Hjelvik ble født i Ålesund en november dag i 1977. Fra han var bitteliten, har han alltid vært veldig interessert og fascinert av cirkuslivet. Den hektiske aktiviteten, lukten, musikken, fargene og den helt spesielle atmosfæren du bare finner i et cirkus. Interessen for cirkus, fikk han første gangen han var med sine foreldre på et cirkus. Som for de aller fleste små barn, ble dette møtet en sterk opplevelse. Han som mange andre barn lekte cirkus når de kom hjem, men Carl-André la aldri drømmen til sides. Den ble bare sterkere og sterkere med årene. Som 8-åring begynte han å trene på slakk line, og han viste seg å være et naturtalent. Han trente flere timer hver eneste dag på slakk line og sjonglering.

 

Han og broren laget ofte cirkus i kjellerstuen. Noen ganger lagde de cirkustelt i hagen av laken og pledd, noe hans mor sikkert ikke satte veldig stor pris på. Det toppet seg for faren til brødrene, da de en dag fylte hele manesjen i kjellerstuen med sagmugg fra et ekte cirkus. Hele kjelleren og deler av huset luktet hest og elefant. Carl-André selv syntes at dette var alle tiders. Faren fikk etter vel å lenge viljen sin og sagmuggen ble fjernet. Som 14-åring fikk han endelig lønn for strevet. Da fikk Carl-André sin første sommerjobb på et cirkus som teltarbeider, altmuligmann og linedanser. Siden den gang har han jobbet i forskjellige cirkus med forskjellige oppgaver. Målet har hele tiden vært å lære mest mulig om cirkusdrift, og til slutt starte sitt eget cirkus. Derfor er gleden ekstra stor når han i dag kan ønske publikum velkommen til Cirkus Minimax, Norges minste cirkus.